Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

2016-11-14 23:02

Ο πατέρας είναι εξίσου σημαντικός για το παιδί όσο και η μητέρα, γι' αυτό πολλές φορές ακούτε για τα ψυχολογικά προβλήματα που παρουσιάζουν τα παιδιά όταν ο πατέρας είναι απών για διάφορους λόγους.

Ποιός πρέπει να είναι ο ρόλος του;
- Να συμμετέχει στην ανατροφή των παιδιών του
- Να ακούει προσεχτικά τα λόγια των παιδιών του
- Να παίζει μαζί τους και γενικότερα να τους αφιερώνει χρόνο
- Να τα συμβουλεύει
- Να φροντίζει για  την οικονειακή ισορροπία και ευτυχία
- Να κρατάει τις υποσχέσεις του
- Να συμμετέχει στις σχολικές συγκεντρώσεις
- Να μιλάει με αγάπη στη μαμά τους
Ο ρόλος του πατέρα ξεκινάει από την εγκυμοσύνη, από τη συμπεριφορά του απέναντι στη γυναίκα του, όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο διαισθάνεται το βρέφος τον πατέρα του από το άγγιγμα του στην κοιλιά της μητέρας του. Όταν ο πατέρας είναι παρών, το παιδί νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.Όταν είναι νεογέννητο αντιλαμβάνετε τον πατέρα του από το τάισμα, την αλλαγή πάνας, το μπάνιο του, όσο μεγαλώνει θέλει να κάνει πράγματα μαζί του, πολλές φορές τον μιμείται και τον έχει για πρότυπο του.  Ο πατέρας χρειάζεται να κάνει κάποιες θυσίες για το παιδί του, να κάνει δηλαδή πράγματα που δεν τον ευχαριστούν μόνο και μόνο για να το βοηθήσει.
Προσοχή πολλές φορές οι μητέρες γίνονται υπερβολικές και ξερόλες και δεν αφήνουν τον πατέρα να κάνει τίποτα. Σ' αυτήν την περίπτωση υπάρχουν και κάποιοι που βολεύονται μ' αυτήν τη κατάσταση αλλά απομακρύνονται από τα παιδιά τους.  

Συνεργασία  είναι η μαγική λέξη επιτυχίας.

ι