ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ

2016-04-10 19:23

ΥΛΙΚΑ:
-1 Κιλό σαρδέλες
-1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
-λίγη ρίγανη
-μαϊδανό
-1 κλαδάκι δενδρολίβανο (προαιρετικά)
-1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό
-1/2 λεμόνι το χυμό του
-αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε τις σαρδέλες σ' ένα ταψάκι τις αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με ρίγανη, μαϊδανό και δενδρολίβανο.Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το νερό, τα χτυπάτε καλά και περιχύνετε μ' αυτό τις σαρδέλες. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.