ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΑΥΓΟ

2016-04-26 22:25

 

Ήταν μια φορά ένας ζωγράφος που αποφάσισε να αγοράσει πολλά αυγά και αντί να τα βάψει για το Πάσχα, να τα ζωγραφίσει το καθένα διαφορετικά και να τα πουλήσει. Έτσι και έκανε, τα αυγά του γινόταν ανάρπαστα στην αγορά. Υπήρχε όμως και ένα αυγό που τον προβλημάτιζε, ότι κι αν ζωγράφιζε πάνω του την άλλη μέρα δε φαινόταν τίποτα πάνω του, γινόταν πάλι λευκό.

«Περίεργο αυγό κι αυτό σα να μη θέλει να πουληθεί» σκεφτόταν ο ζωγράφος. Όσες φορές κι αν προσπάθησε να το ζωγραφίσει εκείνο παρέμενε λευκό.

Το λευκό αυγό στεναχωριόταν που έφευγαν τα άλλα αυγά κι εκείνο παρέμενε συνέχεια εκεί, νόμιζε ότι ήταν άρρωστο.

Μετά από αρκετές μέρες έγινε κάτι αναπάντεχο. Ένα παιδάκι μαζί με τη μαμά του πήγαν να αγοράσουν από το ζωγράφο ένα αυγό, αλλά όλα τα  αυγά ήταν πολύ ακριβά και δεν μπορούσαν να αγοράσουν κανένα. Τότε το παιδάκι πρόσεξε το λευκό αυγό και ρώτησε πόσο κάνει. Ο ζωγράφος   μόλις το άκουσε έβαλε τα γέλια.

-Γιατί γελάτε; (ρώτησε ο μικρός)

-Γιατί ξέχασα να το ζωγραφίσω αυτό το αυγό (λέγοντας ψέματα), αλλά επειδή είσαι καλό παιδάκι και σε συμπάθησα στο χαρίζω.

-Ω σας ευχαριστώ πολύ είναι τέλειο.

Έβγαλε ένα μαντηλάκι και το τύλιξε πολύ προσεκτικά για να μη του σπάσει. Το λευκό αυγό ήταν πολύ χαρούμενο, δεν το πίστευε ούτε το ίδιο. Την άλλη μέρα ο μικρός με τη μαμά του, βάψανε τα αυγά τους όλα κόκκινα και το λευκό αυγό έγινε κατακόκκινο και ξεχώριζε απ’ όλα τ’ άλλα γιατί έλαμπε. Του πήγε πάρα πολύ το κόκκινο χρώμα και δεν άλλαζε, παρέμενε συνέχεια κόκκινο.

Όταν ήρθε το Πάσχα και τσούγκρισε ο μικρός το αυγό δεν έσπασε ποτέ, ούτε όταν το πήγε στο σχολείο. Όπου κι αν πήγαινε να τσουγκρίσει, το αυγό του δεν έσπαγε, το εξέτασαν ειδικοί για να δουν αν ήταν ψεύτικο αλλά όλα έδειχναν φυσιολογικά. Ο μικρός  έγινε διάσημος και πλούσιος μ’ αυτό το αυγό. Κάποια στιγμή τον έδειξε και η τηλεόραση και τον είδε ο ζωγράφος τον αναγνώρισε και δεν πίστευε στα μάτια του. Αυτό το μοναδικό αυγό το είχε στα χέρια του και το έχασε.

Το λευκό αυγό ένοιωθε τώρα ο βασιλιάς των αυγών του Πάσχα και ήταν περήφανο και πολύ χαρούμενο που ήταν μαζί με τον μικρό. Και οι δυο μαζί κατάφεραν να βοηθήσουν πολλά παιδάκια που είχαν πραγματικά ανάγκη.

      «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ»

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΤΣΙΑΚΙΡΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ