ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

4 κουτ. της σούπας ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι

2 μέτριες πατάτες

1 κολοκυθάκι

1 καρότο

λίγο άνιθο και λίγο λεμόνι

3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζυμώνουμε τον κιμά, μαζί με το κρεμμύδι και το 1/2 κολοκυθάκι( αλεσμένα στο μπλέντερ), το ρύζι και τον άνιθο, πλάστε τα σε στρόγγυλα μπαλάκια και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει(3-3,5 ποτήρια), καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις ρίχνετε στο νερό που βράζει, το ίδιο κάνετε και με το καρότο και το 1/2 κολοκυθάκι κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτετε και τα γιουβαρλάκια.Τα βράζετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τη σβήνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Μπορείτε αν θέλετε να την αλέσετε όλη τη σούπα, να τη χωρίσετε σε ταπεράκια ή βαζάκια και να τα ζεσταίνετε κάθε φορά που τα χρειάζεστε, βυθίζοντας τα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.