ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑ ΒΡΕΦΗ

17/11/2015 20:37

Σας φαίνεται περίεργο; Κι όμως, ναι, χρειάζονται και τα βρέφη τη γυμναστική τους για να χαλαρώσουν και να τεντωθούν. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! 

Ξαπλώστε το μωρό σας ανάσκελα πάνω στην αλλαξιέρα με τα ρουχαλάκια του, δε χρειάζεται να είναι γυμνό, πιάστε τα χεράκια του και σηκώστε τα απαλά προς τα πάνω όσο μπορείτε, ξεκινώντας σιγά σιγά και βλέποντας τη διαφορά μέρα με τη μέρα. 

Στη συνέχεια, ξαπλώστε το μπρούμητα και προσπαθήστε να του βάλετε τα χεράκια μπροστά ώστε να αρχίζει να σηκώνει το κεφαλάκι του για να δυναμώσει έτσι ο αυχένας του και να αρχίσει να το στηρίζει. Έπειτα φέρτε τα χεράκια δίπλα του και κρατήστε τα για λίγο τεντωμένα. 

Όσον αφορά τα ποδαράκια του, ξάπλωστε το και πάλι ανάσκελα,  λυγίστε τα γονατάκια του και μετά τεντώστε τα ενώ ξαπλωμένο μπρούμητα λυγίζετε πάλι τα γόνατα και τα σπρώχνετε προς τα πάνω. 

Καλό θα ήτανε αυτές οι ασκησούλες να γίνονται καθημερινά για να τις συνηθίσει και να τις περιμένει. Μπορείτε να αρχίσετε τις ασκήσεις αυτές στο μωρό σας από ατον 3ο μήνα και φυσικά προσέξτε ώστε οι κινήσεις σας να είναι ήρεμες.