ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 αυγό 

4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. της σούπας μουστάρδα

3 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε γάλα

1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, δυόσμο, μαϊδανό και λίγο κίμινο( προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:

2 Φλυτζ. τσαγιού ρύζι κίτρινο ή αρμπόριο

1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 κύβο λαχανικών

ψιλοκομμένα μανιτάρια ( προαιρετικά)

αλάτι , πιπέρι, ρίγανη και λίγη τρμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάζετε όλα τα υλικά για τον κιμά και τον ζυμώνετε, τις φέτες το ψωμί μη τις στραγγίζετε εντελώς από το γάλα. Αφού το ζυμώσετε αφήστε τον να σταθεί για  καμιά ώρα. Μόλις τα πλάσετε ή τα τηγανίζετε ή τα λαδώνετε και τα βάζετε να ψηθούν στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Τα σερβίρετε σε ξυλάκια από σουβλάκα.

Βράζετε το ρύζι και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί. Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο,μέχρι να μαγειρεύτούν και τα σβήνετε με το ζωμό που έχετε κρατήσει μέσα στον οποίο έχετε λιώσει τον κύβο.( περίπου 1 φλυτζ. τσαγιού ζωμό). Στα μανιτάρια ρίχνετε και το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με μια πετσέτα και τ' αφήνετε για 1/2 ώρα. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ