Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ:

6 μέτρια κολοκυθάκια

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1/2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα

1 μικρό καρότο κομμένο σε ροδέλες

λίγο άνιθο και λίγο δυόσμο

1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)

4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

1 κρόκο αυγού

1 λεμονάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αδειάζετε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ ταψάκι. Σε ένα τηγανάκι βάζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και το λάδι και τα σωτάρετε για 2 λεπτά και αμέσως προσθέτετε το μίγμα που βγάλατε από τα κολοκυθάκια αφού το περάσετε πρώτα από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά. Το αφήνουμε λίγο να πιεί τα υγρά του και μετά γεμίζουμε μ' αυτό τα κολοκυθάκια, όχι πάρα πολύ Αφού τα γεμίσετε, τα βάζετε πάλι στο πυρέξ, ρίχνετε άλλες 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, το αλάτι αν θέλετε, και τις ροδέλες καρότου διάσπαρτες στο πυρέξ. Προσθέτετε και 2 ποτήρια νερό και σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου. Στη μισή ώρα αν θέλετε γυρίστε τα.Μόλις θα είναι έτοιμο, βάζετε στο μπλέντερ τα καροτάκια, τον κρόκο αυγού, το χυμό λεμονιού, 2 κουτ. της σούπας νερό από τη βρύση και τα χτυπάτε, θα γίνουν ένας πηχτός χυλός, τον αδειάζετε στο ταψί το κουνάτε να πάει παντού και είναι έτοιμο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ,