ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ
12/12/2015 19:27
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 50 ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ:
50-60 αμπελόφυλλα
1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνιθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
1 1/2 λεμόνι
Τώρα αν θέλετε να τα κάνετε με κιμά προσθέτετε και 250γρ. κιμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με το ελαιόλαδο και τα σωτάρετε (αν θα βάλετε κιμά σωτάρετε και τον κιμά μαζί), σβήνετε με το χυμό του ενός λεμονιού και 1 ποτήρι νερό. Προσθέτετε το ρύζι αφού το πλύνετε πρώτα, ανακατεύετε, ρίχνετε και το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά, σβήνετε τη φωτιά και τ' αφήνετε 5 λεπτά. Ετοιμάζετε τα αμπελόφυλλα και τα τυλίγετε όχι πολύ σφιχτά βάζοντας περίπου 1 κουτ. του γλυκού γέμιση και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στ' άλλο κολλητά σ' ένα μακρόστενο πυρίμαχο ή πυρέξ ταψάκι αφού ρίξετε πρώτα κάτω 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, καλό θα ήταν να τα υπολογίσετε και να τα στρώσετε σε μια σειρά, στύβετε και το 1/2 λεμόνι προσθέτετε και 1 1/2 ποτήρι νερό, τα σκεπάζετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς κελσίου περίπου 3 τέταρτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ