ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ:

2 Μέτρια μπρόκολα 

3 λεπτές φέτες μπέΪκον

10 μανιτάρια στρόγγυλα

2 καρότα προαιρετικά

4-5 ελιές καλαμόν

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:

1/2 λεμόνι

1/2 Πορτοκάλι κ το ξύσμα του

1/2 φλυτζανάκι του καφέ νερό και 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα, λίγο μαύρο πιπέρι και 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζετε τα μπρόκολα όχι πολύ να κρατάνε λίγο, το ίδιο και τα καρότα αν βάλετε.

Κόβετε σε φετάκια τα μανιτάρια, ψιλοκόβετε και το μπέικον και τα βάζετε σ' ένα ταψάκι, ρίχνετε λίγο χυμό λεμόνι, 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ρίγανη. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς κελσίου για σαράντα λεπτά περίπου μέχρι να ξεροψηθούν. Σ' ένα σέϊκερ βάζετε όλα τα υλικά για τη σως και τα χτυπάτε καλά. Κόβετε το μπρόκολο σε φουντίτσες και τ' απλώνετε σε μια πιατέλα (και τα καρότα αν βάλετε), αδειάζετε και τα ξηροψημένα μανιτάρια  με το μπέίκον.Τα περιχύνετε με τη σως και προσθέτετε και τις ελιές.  Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κουνουπίδι.