Σουτζουκάκια με σάλτσα

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας ξύδι + 3 κουτ. της σούπας νερό
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε γάλα
αλάτι- πιπέρι- ρίγανη- δυόσμο- κίμινο (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
4-5 ώριμες ντομάτες ή ένα τοματοχυμό συμπυκνωμένο ή κονκασέ
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1κομ. μικρό ξυλάκι κανέλας
1 δαφνόφυλλο
ρίγανη- πιπέρι-δυόσμο-αλάτι & λίγη ζάχαρη( στη μύτη από κουτ. του γλυκού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για τον κιμά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά, μπορείτε να τα ζυμώσετε μια μέρα πριν για να αποροοφηθούν καλύτερα στο κιμά όλα τα μυρωδικά. Αφού ζυμώσετε τα πλάθετε σε σουτζουκάκια και τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι να ψηθούν στους 200 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι ετοιμάζετε τη σάλτσα, σωτάρετε το κρεμμύδι και τη μισή σκελίδα σκόρδο και προσθέτετε τη ντομάτα, τη καννέλα (για 2 λεπτά & το βγάζετε), το δαφνόφυλλο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και τα τελευταία 5 λεπτά ρ'ιχνετε το δυόσμο. Βράζετε τη σάλτσα μόνη της 10 λεπτά και άλλα 5 λεπτά μόλις ρίξετε μέσα τα ψημένα σουτζουκάκια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!