ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ Η ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ
25/01/2016 20:57
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1 νεροπότηρο γάλα
1 νεροπότηρο σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για μια ζύμη μαλακή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τα ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί, να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί μισή ώρα και ετοιμάζετε τη γέμιση. Αν θα τα κάνετε τυροπιτάκια, χτυπάτε ένα αυγό και το ανακατεύετε με τριμμένο τυρί, αν τα κάνετε με λουκάνικα χρησιμοποιήστε φρανφούρτης. Αφού τα γεμίσετε τυλίξτε τα σαν μικρά κρουασάν(ανοίγετε στρόγγυλα φύλλα και τα χωρίζετε σε 6 ή 8 τριγωνάκια) αλείψτε τα με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε τα μισά με φρυγανιά. Ψήστε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτυ.