ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ, ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ (13/5/2016)

2016-05-13 10:30
Πολλές φορές  τα παιδιά, οι δουλειές, ο σύζυγος μας βγάζουν εκτός εαυτού τόσο πολύ που νομίζουμε πως θα εκραγούμε, ουρλιάζουμε και φωνάζουμε σαν υστερικές, αντιδρούμε άσχημα στα παιδιά και στο σύζυγο και πολλές φορές απλώνουμε το χέρι και χτυπάμε. Δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να αποφύγουμε μια τέτοια κατάσταση και όταν περάσει αυτή η φάση, μετά περνάμε στο άλλο στάδιο, αρχίζουμε να νοιώθουμε τύψεις για όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήσαμε μας παίρνουν τα κλάματα και πάμε στο άλλο άκρο. Αρχίζουμε να κάνουμε σε όλους το χατίρι με υπερβολές για να εξιλεωθούμε, αυτό όμως είναι λάθος, μια απλή συγνώμη αρκεί.
Για εκείνο που θα πρέπει να φροντίσουμε είναι πως θα αντιμετωπίσουμε καλύτερα, αν ξαναβρεθούμε στην ίδια υστερική κατάσταση.
Τι μπορούμε να κάνουμε:
-Αν έχουμε πολλά νεύρα και είμαστε σε υστερική κατάσταση και θέλουμε να αποφύγουμε  την όλη κατάσταση και να ηρεμήσουμε εκείνη τη στιγμή λέμε ότι πάμε για ψώνια (πρόφαση), περπατάμε μερικά τετράγωνα και επιστρέφουμε. Ο καθαρός αέρας και το περπάτημα  θα μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε και να καλμάρουμε τα νεύρα σας. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει μόνο όταν τα παιδιά δεν είναι μόνα τους.
-Μια άλλη λύση που έχει βοηθήσει πολλές μανούλες είναι το νερό. Δηλαδή: όταν αρχίσουμε να φωνάζουμε νευριασμένες, γεμίζουμε ένα ποτήρι νερό και  το πίνουμε γουλιά γουλιά όλο. Αυτόματα αυτό θα μας κλείσει το στόμα για λίγο, θα σταματήσουμε να φωνάζουμε και θα μας συνεφέρει έστω και για λίγο (προσοχή μόνο νερό όχι καφέ).
-Κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε αν αρχίσουν τα παιδιά να φωνάζουν, να κλαίνε και να μην ακούν, αντί να αφήσουμε τον εαυτό μας να νευριάσει, ας μιμηθούμε τα παιδιά κι εμείς να κάνουμε ότι κάνουν. Στην αρχή θα μας κοιτάξουν παράξενα, αλλά μετά αντί να νευριάσουμε θα ξεκαρδιστούμε όλοι μαζί στα γέλια.
-Για να μην φτάνουμε σε πολύ υστερικές καταστάσεις θα πρέπει να βάλουμε κάποιους κανόνες και εργασίες για όλους μέσα στο σπίτι. Προσοχή όχι με το ζόρι γιατί έτσι πάλι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση θα καταλήξουμε. Εφαρμόζουμε κανόνες και εργασίες σε μορφή παιχνιδιού, έτσι ώστε να γίνονται διασκεδαστικά και να είμαστε όλοι ήρεμοι και χαρούμενοι.
Επειδή όμως είμαστε άνθρωποι και αντιδρούμε, δεν γίνεται να μη νευριάζουμε ποτέ, αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να ελέγχουμε τα νεύρα μας!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!