ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ: Θα χρειαστείτε 2 στρόγγυλα παντεσπάνια για να βγάλετε το σχέδιο της τούρτας (αγοράστε τα ή φτιάξτε τα μόνοι σας σε ταψάκι 28 εκ., συνταγή θα βρείτε για το παντεσπάνι και την κρέμα παρακάτω).

ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ: Θα χρειαστείτε 2 στρόγγυλα παντεσπάνια κι εδώ ή 1 στρόγγυλο και 1 τετράγωνο (εγώ σας το δίνω με δύο στρόγγυλα). Μπορείτε να το φτιάξετε και με μπισκότα σαβουαγιάρ, θα χρειαστείτε 4-5 πακέτα.

ΓΑΤΑ: Θα χρειαστείτε 3 στρόγγυλα παντεσπάνια.

Συνταγές

ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1 φακελάκι μαγιά 1...

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ Κ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ: 1...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΆΡΤΑ: 1 βιτάμ 1 αυγό 1 μπέικιν...
ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πως να μη μαραίνονται γρήγορα οι σαλάτες που περιέχουν μαρούλι, ρόκα και άλλα φρέσκα χόρτα:
Μη ρίχνετε απευθείας πάνω τους αλάτι, είναι καλύτερα να το βάλετε κι αυτό στη σως που θα ετοιμάσετε για τη σαλάτα.
Τι να κάνετε για να μη μουχλιάζει η σάλτσα σας:
Μόλις την ανοίξετε ρίξτε από πάνω μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Πως να χρησιμοποιήσετε σωστά τις πατάτες:
Όταν θέλετε να τις κάνετε τηγανητές, καθαρίστε τες και ψιλοκόψτε τες ή μακρόστενες ή στρόγγυλες και όταν τις τηγανίσετε βγάλτε τες σε απορροφητικό χαρτί, μετά τραβήξτε το χαρτί και φάτε τες.
Όταν θέλετε να τις κάνετε πατατοσαλάτα, πρώτα τις πλένετε και μετά τις βράζετε με τη φλούδα.
Όταν θέλετε να τις κάνετε πουρέ. τις καθαρίζετε. τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα που έχει μισό νερό, μισό γάλα.
Πως να κάνετε τα μπιφτέκια σας αφράτα:
Λίγο πριν τηγανίσετε ή ψήσετε τα μπιφτέκια σας, προσθέστε 4 -5 κουτ. της σούπας νερό και ξαναζημώστε, πλάστε τα απαλά όχι πολύ λεπτά και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο. Άλλη εναλλακτική είναι να αντικαταστήσετε το νερό με σουρωτή.
Τι να κάνετε για να μη κιτρινίζει το βούτυρο από πάνω:
Όταν θα το ανοίξετε και βγάλετε το ασημόχαρτο της συσκευασίας του, βάλτε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα στα μέτρα του.
Για να μη σας κολλήσει το γάλα στο μπρίκι τι πρέπει να κάνετε:
Να ξεπλένετε το μπρίκι με νερό. 
Πως να ξεκολλάνε τα ψητά ψάρια από τη σχάρα όταν  ψήνετε στα κάρβουνα ή σε σχαροτήγανο:
Πρέπει να αφήσετε να κάψει καλά η σχάρα ή το σχαροτήγανο και μετά να τα λαδώσετε.
Πως να κάνετε τη τηγανιά σας μαλακή 
Σωτάρετε το κρέας στη χύτρα μαζί με κρεμμύδια και λίγη ρίγανη και σβήνετε με 1 ποτήρι κρασί λευκό ή κόκκινο και το κλείνετε στη χύτρα για 10 λεπτά στη πρώτη σκάλα. Μετά  βγάζετε τα κομμάτια του κρέατος με τη τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγάνι και με λίγο ελαιόλαδο τη σωτάρετε να κοκκινίσει 5 λεπτά και τη σβήνετε με λεμόνι. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνι, αδειάστε το κρέας σε ένα πυρέξ με λίγο από το ζουμί του και λεμόνι και βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου.  

Όνομα Φόρμας

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ

Συνταγές

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ: -Φασόλια (2 φλυτζ. τσαγιού περίπου) -2...

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ