ΕΥΚΟΛΟ, ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ)

2016-11-12 17:51
ΥΛΙΚΑ:
2 1/2 Φλυτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλυτζ. τσαγιού τριμμένο καρότο στον ψιλό τρίφτη
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1/2 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. του γλυκού κοφτά  κανέλα
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι (στη μύτη)
4 μέτρια αυγά ή 3 μεγάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
1 μέτριο πορτοκάλι ( το χυμό του)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι, ανακατεύετε με το σύρμα και ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ( μακρόστενη 28 εκ.) και ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα για 40- 45 λεπτά.Τρυπήστε το με ένα μαχαιράκι και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο. 
Για το γλάσο: στήβετε το πορτοκάλι και με το χυμό του και την άχνη τα χτυπάτε με το σύρμα και είναι έτοιμο, περιχύνετε μ' αυτό το κέικ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!