ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΉΣΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα φαγητού ( δυαλίστε την στο χυμό πορτοκαλιού)
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού καννέλα
 4 κουτ. της σούπας κονιάκ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για μια ζύμη μαλακή ( περίπου 600 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κούπα εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνετε.Μετά τα πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 175- 180 βαθμούς κελσίου για 25- 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, ανάλογα με το φούρνο σας.