ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

2016-04-10 18:58

ΥΛΙΚΑ:
-1 Φλυτζ.τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
-1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-2 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
-3 φλυτζ. τσαγιού νερό
-1/4 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε το ελαιόλαδο λίγο να κάψει και ρίχνετε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μόλις καβουρντιστεί ρίχνετε το νερό,τη ζάχαρη,το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Το τραβάτε από τη φωτιά και τον σκεπάζετε με μια πετσέτα.Αν σας αρέσει προσθέστε το χυμό 1/2 πορτοκαλιού και σερβίρετε με κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.