ΕΧΕΤΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.

2016-01-06 00:02

Σας κυριεύει μια υστερία, βλέποντας  την ακαταστασία που επικρατεί στο σπίτι. Αν  συνεχίσετε έτσι θα πάθουν τα νεύρα σας. Θα πρέπει να αναλάβουν και τα παιδιά  κάποιες ευθύνες στο σπίτι, ανάλογα με την ηλικία τους. Για να διατηρηθεί ένα σπίτι με παιδιά  σε τάξη, θα πρέπει να βοηθάνε όλοι. Όταν συμμετέχουν σ’ αυτό όλοι, ο καθένας μαθαίνει να σέβεται την δουλειά του άλλου.

Μπορείτε να μάθετε στα παιδιά σας να  βοηθούν, με ευχάριστο τρόπο, με τη μορφή παιχνιδιού.  Πάρτε δυο  άδεια κουτιά παπουτσιών, στο ένα γράψτε από έξω  «μικρές εργασίες  σπιτιού», πάρτε χαρτάκια και γράψτε δουλειές  που μπορούν να  τις κάνουν παιδιά:

-συμμάζεμα παιχνιδιών

-ξεσκόνισμα

-στρώσιμο κρεβατιού

-ταχτοποίηση ρούχων

-συμμάζεμα παπουτσιών

-δίπλωμα ρούχων

Συνεργαστείτε μαζί του και δείξτε του τον τρόπο για να τα κάνει.

Στο άλλο κουτί γράψτε από έξω: « μικρές εκπλήξεις», πάρτε χαρτάκια και γράψτε διάφορες εκπλήξεις για να ευχαριστήσετε το παιδί για τις δουλειές που θα κάνει. Θα πρέπει τα χαρτάκια και στα δυο κουτιά να είναι ισόποσα(10 στο ένα, 10 και στο άλλο). Όταν θα τελειώνει μια εργασία θα κερδίζει μια έκπληξη:

-Βόλτα στο πάρκο

-Ένα μίκυ  μάους στη τηλεόραση

-ένα καινούργιο παιχνίδι

-Μια βόλτα σ’ ένα φίλο του

-Ένα γλυκό που του αρέσει.

Αν δε βρίσκετε πολλές εκπλήξεις, μπορείτε  κάποιες να τις βάλετε διπλές .

Όλα είναι στο χέρι σας, θα πρέπει να προσέξετε  πολύ τη συμπεριφορά σας όταν καθαρίζετε, να καθαρίζετε κεφάτη και όχι νευριασμενη.