ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ

2015-11-16 21:31

 Μπορείτε να χωρίσετε τα παιχνίδια του σε δυο καλάθια και κάθε μήνα θα του τα αλλάζετε (τον ένα μήνα το ένα καλάθι, τον άλλο μήνα το άλλο) εναλλάξ. Αν νομίζετε ότι βαριέται πιο γρήγορα αλλάξτε τα ανά 15 μέρες.

Επίσης βοηθάει πολύ να του τα αλλάζετε θέση. Δημιουργήστε σε διάφορους χώρους στο σπίτι σας, μικρές γωνιές για το παιδί σας με μαξιλάρια, τραπεζάκια, στρωματάκια,καρεκλάκια κ.ά. Φτιάξτε μια γωνιά με κουζινικά ,μια γωνια με παζλ,  μια γωνιά με μπλοκ και μπογιές, μια γωνιά με αυτοκινητάκια και ότι άλλο σκεφτείτε.

Παίξτε και εσείς μαζί του, γίνετε και πάλι παιδί, παίξτε κούκλες, αυτοκινητάκια, κουζινικά, κρυφτό, κυνηγητό, μιμηθείτε ζωάκια, και μέσα από όλα αυτά μπορείτε να του μεταδώσετε τα μυνήματα σας. Να είστε σίγουροι πως μ' αυτόν τον τρόπο θα λαμβάνουν τα μυνήματα σας πολύ πιο εύκολα.

Από ένα παιχνίδι μπορείτε να δημιουργήσετε και νέα παιχνίδια π.χ. με τα φλυτζανάκια από τα κουζινικά να φτιάξετε πύργους με φλυτζανάκια, με τις μπογιές να φτιάξετε έναν δρόμο για τα αυτοκινητάκια, με τα βιβλία να φτιάξετε γεφυρούλες, με τα παζλ μπορείτε να κρύψετε τα κομμάτια του σε διάφορα σημεία στο σπίτι και με μια μουσική που χαμηλώνει και δυναμώνει να το καθοδηγήσετε να τα βρει, με τα συρώμενα παιχνίδια μπορείτε να τα ενώσετε και να φτιάξετε μια αμαξοστιχία, κρύψτε κάτω από ποτηράκια διάφορα αντικείμενα για να τα βρει, με τα λούτρινα παίξτε κουκλοθέατρο, αφήστε απλά ελεύθερη τη φαντασία σας.  Παρακάτω σας δίνω μερικές ακόμα ιδέες για αυτοσχέδιο παιχνίδι.