ΓΕΝΕΘΛΙΑ- ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ

2016-01-21 21:12

    Τα γενέθλια του έφτασαν, το αγγελούδι σας μεγάλωσε! Καιρός να του  οργανώσουμε  ένα αξέχαστο παιδικό πάρτυ!! 

    Αρχικά, φτιάξτε τις προσκλήσεις: Μια πρωτότυπη ιδέα είναι μέσα στην πρόσκληση να γράψετε το πρόγραμμα γενεθλίων, όλα όσα δηλαδή έχετε ετοιμάσει για κείνη τη μέρα. (Σας δίνω εικόνες παραπάνω).

    Η μεγάλη μέρα έφτασε και σίγουρα ο χώρος διεξαγωγής του πάρτυ πρέπει να διαμορφωθεί αναλόγως! Εξαφανίστε οτιδήποτε επικίνδυνο και μικροσκοπικό αντικείμενοενώ αν υπάρχει τραπεζάκι με καρέκλες καλύτερα να το βγάλετε για να έχουν τα παιδάκια περισσότερο χώρο για παιχνίδι. Στρώστε στο πάτωμα μια απλή μοκέτα και αραδιάστε γύρω γύρω μαξιλαράκια. Στο χερούλι της πόρτας κρεμάστε μια μεγάλη χρωματιστή σακούλα για τα σκουπίδια ενώ σε μια άλλη σακούλα ή κούτα μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα ομαδικά παιχνίδια ( Δείτε πολλές ιδέες παιχνιδιών για παιδικό πάρτυ στις έξυπνες λύσεις-παιχνίδια) που θέλετε να παίξουν (εννοείται με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα ή κλόουν). Φυσικά, από κανένα πάρτυ δεν μπορεί να λείπει η μουσική και ο χορός!

    Όσον αφορά το φαγητό των παιδιών, αποφύγετε τους μπουφέδες γιατί εκτός του ότι δεν τρώνε τίποτα και τα σκορπάνε, υπάρχει κίνδυνος να τα μπερδεύουνε και να τρώει ο ένας από το πιάτο του άλλου.Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε τσαντάκια χάρτινα ή σακουλάκια και να ετοιμάσετε σαντουϊτσάκια τριγωνάκια ή καρδούλες ή σε ότι σχήμα θέλετε εσείς, με ψωμί του τόστ (Θα βρείτε συνταγή στις Συνταγές για μωράκια, εδώ στη σελίδα μας!). Στη συνέχεια, τυλίξτε τα με μεμβράνη και βάλτε τα μέσα μαζί με ένα μικρό χυμούλη.  Έτσι, μπορείτε να τα έχετε έτοιμα από νωρίς! 

    Για την τούρτα χρησιμοποιήστε τα διάφανα πλαστικά μπολάκια μιας χρήσεως (με ή χωρίς καπάκι) και όχι τα πιατάκια γιατί τις περισσότερες φορές η τούρτα καταλήγει στο χαλί. Αν θέλετε να έχετε πατατάκια και γαριδάκια, μπορείτε να αγοράσετε μικρά σακουλάκια και να τα βάλετε μαζί με τα σαντουϊτσάκια. 

    Για τους γονείς μπορείτε να κάνετε μπουφέ με μικρές λιχουδιές (finger food, προσεχώς στις Sυνταγές), να χρησιμοποιήσετε πιάτα και ποτήρια μιας χρήσεως. 

    Και τέλος, εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας, κλείνοντας το πάρτυ με ένα ωραίο κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους! Καλά να περάσετε!!!