ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ ΔΙΔΥΜΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

2015-11-17 17:36

Μια γέννα, δύο μωρά και ένα είναι το σίγουρο: θα χρειαστείτε βοήθεια! Δεν χρειάζεται βέβαια να σας πιάνει πανικός, όλα είναι θέμα οργάνωσης! 

Το βασικότερο όλων είναι η προετοιμασία, σε όλα τα πεδία! Να μάθετε να θηλάζετε δυο μωρά ταυτόχρονα, να ηρεμήσετε δυο μωρά που κλαίνε ταυτόχρονα, να τα κοιμήσετε, να τα παίξετε και κυρίως να καταφέρετε να μη καταρρεύσετε από την όλη κατάσταση. 

Έτσι, φροντίστε να έχετε ένα άτομο να σας βοηθάει για κάποιες ώρες, να μπορείτε να του εμπιστεύεστε τα μωρά,είτε το ένα είτε και τα δύο, ώστε να προλαβαίνετε να κοιμόσαστε και να ξεκουράζεστε, για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε σε όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε. 

Όσον αφορά τον ταυτόχρονο θηλασμό, φροντίστε να εξοπλιστείτε με πράγματα που θα σας διευκολύνουν, όπως μαξιλάρια ή ειδικές κατασκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες σχετικές φωτογραφίες. 

Σχετικά με το ρέψιμο τους, μπορείτε να φτιάξετε με την φανελένια πάνα ένα μπολερό ζακετάκι. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε στον κάθε ώμο σας μία πετσετούλα. Την πρώτη φορά που θα ρευτούν, μόλις θηλάσουν από το ένα στήθος θα χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι πετσετούλες και την επόμενη, ένα δεύτερο, έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα έχει το καθένα τη δική του πετσέτα, χωρίς να κινδυνεύει να κολλήσει κάτι το ένα από το άλλο. 

Καλό θα ήτανε να έχετε και βρεγμένα βαμβακάκια με νερό ή χαμομήλι για να καθαρίζετε τη θηλή κάθε φορά που αλλάζετε στήθος. Όσο και αν σας φαίνεται απίθανο, μπορεί το ένα μωράκι να νοσεί από κάτι και το άλλο όχι.

Για τον ύπνο τους, φροντίστε τα κρεβατάκια τους να είναι αντικριστά και όχι κολλητά ενώ καλό είναι να αφήσετε ένα διάδρομο ενδιάμεσα για να διευκολύνετε τις κινήσεις σας. Αν τους βάζετε τραγουδάκι για να τα νανουρίσετε, βάλτε δύο διαφορετικά και όχι το ίδιο και για τα δύο, δεν είναι απαραίτητο ότι συμφωνούν τα γούστα τους. 

Φροντίστε να μη μπερδεύετε τα πράγματα τους, γι' αυτό πάρτε για το καθένα διαφορετικά χρώματα. Και φυσικά μη ξεχνάτε ότι ο χρόνος σας πρέπει να είναι εξίσου μοιρασμένος στο καθένα και ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά παιδιά και όχι για ένα σε δύο... αντίτυπα! Καλή δύναμη! 

                                                                                                                                   ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΑΚΙΡΗ