ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

2015-12-28 21:22

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό χοιρινή τηγανιά ( μπούτι ή σπάλα)

6-7 πιπεριές πράσινες και κόκκινες

8-10 μανιτάρια στρόγγυλα

8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. της σούπας μουστάρδα 

1 φλυτζ. τσαγιού κρασί ( λευκό ή κόκκινο, ότι έχετε)

1 λεμόνι το χυμό του

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα πυρέξ ταψάκι, χοντροκόψτε τις πιπεριές και τα μανιτάρια( κομμένα στη μέση), βάλτε λίγο ρίγανη, αλάτι και το μισό ελαιόλαδο. ψήστε τα στο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς κελσίου. Μέχρι να ψηθούν αυτά, βάλτε στη χύτρα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σωτάρετε το κρέας ,αφού το πλύνετε και το στραγγίξετε από τα πολλά υγρά και το πασπαλίσετε με ρίγανη και πιπέρι. Στο 1 φλυτζ. τσαγιού κρασί διαλίστε τη μουστάρδα και σβήστε μ' αυτό το κρέας. Προσθέστε και 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό, ένα κλαδάκι δενδρολίβανο και κλείστε τη χύτρα. Μόλις σηκωθεί η βαλβίδα, αφήστε το για 10 λεπτά. Όταν το ανοίξετε αδειάστε το όπως είναι (με το ζουμί του) στο πυρέξ μαζί με τα μανιτάρια και τις πιπεριές, αλατίστε και ψήστε τα άλλα 20 λεπτά στους 250 βαθμούς κελσίου , για να ροδοκοκκινήσει το κρέας.Όταν το σερβίρετε, στύψτε και λεμονάκι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ