ΌΤΑΝ Ο ΈΡΩΤΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ (ΚΕΦ.27)

2016-10-31 20:02

   

 Μετά από μια βδομάδα στο νοσοκομείο, ο Σπύρος επέστρεψε σπίτι υπό την φροντίδα και την επίβλεψη της Χρυσάνθης. Ο Νίκος επέμενε να μείνει λίγο ακόμη, ώστε να γίνει τελείως καλά και να μην επιβαρύνει πολύ τη Χρυσάνθη, η οποία όμως ήταν ανένδοτη, αφού ήθελε να επιστρέψει ο Σπύρος στους φυσιολογικούς του ρυθμούς το συντομότερο δυνατό. 
    Την ίδια μέρα της επιστροφής του στο σπίτι, του ετοίμασε μια έκπληξη. Κάλεσε την κοπελιά να τον επισκεφτεί, δίνοντας της ρούχα να μεταμφιεστεί, για να μην την καταλάβουν οι δικοί της. Ο Σπύρος μόλις την είδε χάρηκε τόσο πολύ που έχασε τα λόγια του
-Μα τι, τι στο καλό γίνεται, τι κάνεις εσύ εδώ;

-Γεια σου Σπύρο είσαι καλά;
-Γιατί, γιατί ντύθηκες έτσι; Τρόμαξα να σε γνωρίσω.
-Ντύθηκα έτσι για να μη σου συμβεί πάλι κανένα κακό.
    Η Χρυσάνθη τους άφησε μόνους να τα πούνε, γιατί ένα ήταν σίγουρο: ένιωθαν αγάπη ο ένας για τον άλλον. Κάποια στιγμή άκουσε τον Σπύρο να της τραγουδά ένα τραγούδι με την μελωδική του φωνή, πήγε λίγο πιο κοντά και τους είδε από τη χαραμάδα που φιλιόντουσαν. Τη συνέφερε η φωνή του Νίκου:
-Χρυσάνθη τι κάνεις εκεί, κρυφακούς;
-Σσς.., σταμάτα θα μας ακούσουν, ψιθύρισε και τον τράβηξε στην κουζίνα.
-Σε παρακαλώ, θες να μου τα χαλάσεις όλα;
-Τι εννοείς κάνεις τη προξενήτρα στο γιο μου;

-Μη λες βλακείες Νίκο, απλά θέλω να δώσω λίγη χαρά στο Σπύρο μας.
    Ο Νίκος την κοίταξε σκεφτικός και προβληματισμένος:
-Νομίζεις ότι είναι σωστό για τη κοπέλα γνωρίζοντας το πρόβλημα του Σπύρου;
-Κατά τη γνώμη μου, για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση.
-Αχ Χρυσάνθη, δεν γιατρεύονται όλα τα προβλήματα με έρωτα.
-Είσαι λάθος, αν έχεις μια αρμονία στη ζωή σου, αν ξέρεις να αγαπάς και ξέρεις πως και οι άλλοι σ’ αγαπούν, μαθαίνεις να ελέγχεις τον εαυτό σου και να τον συγκρατείς.
-Η ζωή όμως δεν έχει αρμονία συνέχεια και πολλές φορές ο έρωτας πληγώνει.
-Νίκο σε παρακαλώ μην είσαι αρνητικός, δε βοηθάς έτσι.
    Τους σταμάτησε το έντονο κουδούνισμα στην πόρτα. Ήταν ο πατέρας της κοπέλας, σα μανιασμένος ταύρος που μόλις είχε δει το κόκκινο πανί. Η Χρυσάνθη με το που άνοιξε, τρόμαξε βλέποντας τον, όρμησε μέσα και άρχισε να φωνάζει το όνομα της κόρης του.Τον σταμάτησε ο Νίκος, ακινητοποιώντας τα χέρια του.
-Που νομίζεις ότι βρίσκεσαι;
-Άσε με τσόγλανε.
-Πρόσεχε πως μιλάς, γιατί δε θα τα πάμε καθόλου καλά, μπορώ να σε στείλω φυλακή για κακοποίηση ανηλίκου, ακούς;
-Τι εννοείς;
-Αυτό που κατάλαβες.
-Δεν πάω πουθενά αν δεν δω την κόρη μου.
    Εκείνη τη στιγή άνοιξε η πόρτα του δωματίου και βγήκε η κοπέλα.

-Ηρέμησε μπαμπά, ήρθα να δω πως είναι ο Σπύρος, μπορούμε να φύγουμε τώρα.

Μέσα σε δευτερόλεπτα ο Σπύρος είχε σηκωθεί και με μια ρακέτα του τένις στο χέρι, όρμησε στον πατέρα της κοπέλας, δεν μπορούσε να τον ελέγξει κανείς, τον χτυπούσε ασταμάτητα, μέχρι κάποια στιγμή σταμάτησε να αντιδρά, ο Σπύρος ήταν ένα θεριό ανήμερο, σταμάτησε όταν η Χρυσάνθη του ‘βαλε μια ένεση. Η κοπέλα έκλαιγε δίπλα στον πατέρα της, δεν ήξεραν ακόμα αν ήταν ζωντανός, ο Νίκος ειδοποίησε ασθενοφόρο και οι γείτονες ακούγοντας τη φασαρία ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο Νίκος νόμιζε ότι ζούσε τον ίδιο εφιάλτη…………  

      Η Χρυσάνθη τον πλησίασε και τον παρακάλεσε να μη μιλήσει και να αφήσει εκείνη να χειριστεί το θέμα. Εκείνος κούνησε απλά το κεφάλι. Πήρε το Σπύρο, ο οποίος μάλλον δεν κατάλαβε τι είχε γίνει και τον έκλεισε στο δωμάτιο του. Άνοιξε την πόρτα, μόλις είχε φτάσει το ασθενοφόρο, πήρε τον πατέρα της κοπέλας, αφού διαγνώστηκε ότι ζούσε, ήθελε να πάει και η κόρη του μαζί του αλλά η αστυνομία την κράτησε εκεί να καταθέσει τι είχε συμβεί. Η κοπέλα άρχισε να διηγείται όσα είχαν συμβεί και ο αστυνόμος ρώτησε το Νίκο για επιβεβαίωση και εκείνος έγνεψε καταφατικά το κεφάλι του, χωρίς να δικαιολογήσει καθόλου το γιο του.

-Λυπάμαι κύριε αλλά ο γιος σας θα πρέπει να μπει σε αναμορφωτήριο, είπε ο αστυνόμος.

Η Χρυσάνθη δεν άντεξε και επενέβη:

-Κύριε αστυνόμε, όχι το παιδί δεν είναι για αναμορφωτήριο, πάσχει από σχιζοφρένεια και υπάρχουν νόμιμα έγγραφα γι’ αυτό, εγώ είμαι η γιατρός του και τον παρακολουθώ χρόνια.

Ακούγοντας αυτά η κοπέλα ρώτησε:

-Αλήθεια λέτε;

-Ναι

-Και γιατί δεν μου είπατε τίποτα;

-Δεν ήξερα πόσο προχωρημένη ήταν η σχέση σας.

Η κοπέλα ζήτησε την άδεια του αστυνομικού και έφυγε.

    Η Χρυσάνθη στεναχωρήθηκε που αναγκάστηκε να πει αυτά για τον Σπύρο αλλά δεν θα τον άφηνε να πάει στο αναμορφωτήριο.