ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΏΝ

2017-12-20 15:50

Πλησιάζουν οι γιορτές, οι δρόμοι ασφυκτιούν, ο κόσμος είναι σε υπερένταση , οι βιτρίνες των καταστημάτων φωτεινές και στολισμένες , κάνοντας ότι μπορούν για να μας  προσελκύσουν. Τα περισσότερα σπίτια στολισμένα , άλλα υπερπαραγωγές, άλλα πιο λιτά ,αρώματα από Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές  και  χαρούμενες μελωδίες.
Αρχίζει η αγορά των δώρων και ο υπερκαταναλωτισμός, πως θα εντυπωσιάσει ο ένας τον άλλον, αν και αυτό δεν είναι εφικτό με την οικονομική κρίση που επικρατεί στις μέρες μας.
Σίγουρα όμως υπάρχουν  και κάποιοι που μελαγχολούν με όλο αυτό το κλίμα των γιορτών, είτε γιατί έχασαν αγαπημένα τους  πρόσωπα, είτε γιατί τα πράγματα  στη ζωή τους άλλαξαν προς το χειρότερο.
Τελικά όμως πιο είναι το πραγματικό νόημα των γιορτών; Τα ακριβά δώρα και τα φανταχτερά στολίδια; Δε λέω χρειάζονται κι αυτά ,αλλά με μέτρο.
Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα είναι «η αγάπη» μες τις καρδιές μας , να γίνει ακόμα πιο δυνατή αυτές τις μέρες, να έρθουν όλα τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά, να χαρούν τις όμορφες αυτές στιγμές, όσοι στεναχώρησαν φίλους να ζητήσουν συγνώμη, όσοι πονούν και υποφέρουν, με την αγάπη  να μικρύνουν τον πόνο τους  και να γαληνέψει η ψυχή τους.
Το πραγματικό νόημα των γιορτών τελικά είναι η αγάπη, γι’ αυτό χαμογελάστε, μοιραστείτε όμορφες στιγμές, παίξτε με τα παιδιά σας, επισκεφτείτε  αγαπημένα σας πρόσωπα που σας έχουν λείψει, ανάψτε ένα κεράκι στα πρόσωπα που χάσατε  και διασκεδάστε με την καρδιά σας. Μόνο τότε θα έχουν πραγματική αξία οι γιορτές!
Καλές γιορτές!