ΜΙΑ ΖΩΗ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ, ΚΕΦ.3

2016-01-20 21:38

 Μετά από τρία χρόνια ο Γιώργος  έδωσε εξετάσεις και πέρασε πρώτος  στο πανεπιστήμιο φυσικών επιστημών στην Αθήνα. Την επόμενη  μέρα μαζεύτηκαν στο σπίτι φίλοι  για να το γιορτάσουν.Εκεί που έτρωγαν και πίνανε , ήρθε ο ταχυδρόμος κι έφερε ένα συστημένο  γράμμα στον Κώστα.

-Τι είναι τούτο; ρώτησε    

-Ένα γράμμα συστημένο για σένα Κώστα. Είχε πάει στα κεντρικά της Ζακύνθου με το δικό σου όνομα αλλά χωρίς διεύθυνση, εκείνοι το ψάξανε και τελικά μου είπαν να το δώσω σε σένα μάλλον είναι δικό σου .Άνοιξε το(είπε ο ταχυδρόμος).

Ο Κώστας για ένα περίεργο λόγο φοβήθηκε  και δεν είχε άδικο , μόλις το διάβασε χλόμιασε .Τότε ο Γιώργος  τον είδε και έτρεξε δίπλα του

-Πατέρα τι έπαθες ;Εσύ χλόμιασες .Πήρε το γράμμα και το είδε. Τι είναι αυτό εδώ λέει τ’όνομα  μου λέει ότι μεθαύριο κηδεύεται ο Γιώργος  Λυμπερίδης στις έντεκα το πρωί στο πρώτο νεκροταφείο Κορίνθου, ετών 85. Υστερόγραφο:" Σε παρακαλώ παιδί μου προσπάθησε να’ρθεις με αγάπη η μάνα σου Μαρία". Καλά μπαμπά μου εσύ δε μας είπες ότι οι γονείς σου έχουν πεθάνει;

 Εκείνη τη στιγμή ο Κώστας σωριάστηκε κάτω κι έχασε τις αισθήσεις του. Το γλέντι διαλύθηκε κι ο Γιώργος  με την Αγνή προσπάθησαν  να συνεφέρουν τον πατέρα τους, τον έβαλαν να ξαπλώσει και φώναξαν γιατρό. Ο γιατρός τους είπε ότι έπαθε σόκ  γι ’αυτό λιποθύμησε .Μάλλον ταράχτηκε πολύ από κάποιο γεγονός. Ο γιατρός είπε στα παιδιά του εμπιστευτικά ότι πρέπει να ελέγξει την καρδιά του. Την άλλη μέρα ο Κώστας σηκώθηκε γύρω στις τέσσερις το  πρωί και πήγε στο δωμάτιο του γιου του. Εκείνος δεν κοιμόταν και ήταν λες και τον περίμενε:

-Έλα  μπαμπά μου , τι είναι τι θέλεις; Πες μου.

 Ο Κώστας του μίλησε για τους γονείς του και του ζήτησε να πάνε μαζί στην κηδεία του πατέρα του. Έτσι και έγινε.