Πως να μη γίνονται βαρετά τα εβδομαδιαία μενού σας

1)Για να έχετε πάντα ένα ισορροπημένο και ενδιαφέρον εβδομαδιαίο μενού ,θα πρέπει να έχετε φαντασία πάνω απ' όλα.

2)Θα πρέπει με τα ίδια βασικά υλικά , να φτιάχνετε κάθε βδομάδα και διαφορετικά φαγητά (σας προτείνω παραλλαγές φαγητών παρακάτω).

3)Μπορείτε κάθε βδομάδα να μαγειρεύετε του καθενός από την οικογένεια , το αγαπημένο του φαγητό.

4)Να φτιάχνετε κάθε βδομάδα επιδόρπιο έκπληξη.

5)Να μη ρωτάτε κάθε φορά τι να μαγειρέψετε, για να μη γνωρίζουν τι φαγητό θα φάνε και να έρχονται με πιο πολύ όρεξη και γεμάτοι περιέργεια για το τι θα φάνε.

6)Να μη βαριέστε να στρώνετε και να στολίζετε το καθημερινό σας τραπέζι.

7)Φτιάξτε ένα μηνιαίο μενού με διαφορετικές παρασκευές φαγητών για να κανονίσετε τα ψώνια σας και μόλις ολοκληρωθεί ο μήνας ,ξαναρχίζετε από την αρχή αλλάζοντας μόνο μέρες στα φαγητά.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ:

Βασικό υλικό "ζυμαρικά": μακαρονάδα κλασική, ωγραντέν με ζαμπόν κασέρι τυρί και κρέμα γάλακτος, γιουβέτσι με κριθαράκι και μοσχάρι ή κοτόπουλο, κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι, μακαρονοσαλάτα με λαχανικά και τόνο, μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο, χυλοπίτες με τυρί ή κοτόπουλο, κανελόνια γεμιστά με σπανάκι, τορτελίνια με μπεσαμέλ στο φούρνο, κριθαρότο με λαχανικά και μανιτάρια, τραχανόσουπα.

Βασικό υλικό "πατάτα": μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο, σουτζουκάκια με σάλτσα και πουρέ, πατάτες γιαχνί, κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, μουσακάς, πατάτες τηγανιτές με κεφτεδάκια ή με αυγά, πατάτες με λαχανικά στο φούρνο (μπριάμ), πατατοσαλάτα με ψάρι, πατάτες στο φούρνο με ρολό κοτόπουλο, πατάτες ωγκραντέν στο φούρνο με κρέμα γάλακτος, πατάτες γεμιστές με κιμά.

Βασικό υλικό "όσπρια": φασολάδα, φακές, ρεβυθόσουπα, γίγαντες στο φούρνο, φακόρυζο, ρεβυθοκεφτέδες, φάβα, φασόλια σαλάτα, χταποδάκι με πουρέ φασολιών, πίτα με φακές τυρί  μπέικον και πιπεριά  φλωρίνης.

Βασικό υλικό "λαχανικά": φασολάκια, αρακάς, μελιτζάνες παππουτσάκι, σπετζοφάι με πιπεριές και λουκάνικο, χορτόσουπα, μελιτζάνες ιμάμ, σπανακόρυζο, σουπιές με σπανάκι, σπανακόπιτα, σπανάκι με μοσχάρι στο φούρνο, μπριάμ, κεφτεδάκια λαχανικών, λαχανόρυζο, λάχανο με κρέας,αγγινάρες αλά πολίτα.

Βασικό υλικό "ρύζι": κοκινιστό με πιλάφι, κοτόπουλο με ρύζι λεμονάτο, κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο, γιουβαρλάκια, κοτόσουπα, κρεατόσουπα, γεμιστά, ντολμαδάκια, ριζότο με μανιτάρια.