Πως να προστατευτείτε από ιούς . Αντισηπτικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

2020-03-10 08:48

Καθαριότητα- απολύμανση, σωματική και οικιακή :
1) Σε ένα μπουκαλάκι βάλτε 3 κ. σούπας ελαιόλαδο ,1 κλαδάκι δεντρολίβανο  και το χυμό από 2 λεμόνια ,το κουνάτε καλά και είναι έτοιμο προς χρήση για τα χέρια.
2)Σε ένα μπολ βάλτε λίγο πράσινο σαπούνι να λιώσει σε ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό και προσθέστε 1 φλυτζ. τσαγιού μηλόξιδο και με ένα βαμβακερό πανί απολυμάνετε όλες τις επιφάνειες στο σπίτι και κάθε φορά πετάτε το πανί δεν το ξαναχρησιμοποιείτε.
3) Σε μια λεκάνη με νερό δυαλύστε 1 φλυτζ. του καφέ σόδα φαγητού και 1 φλυτζ. του καφέ ξύδι και καθαρίστε εκεί τους πάτους των παπουτσιών σας.
4) Στο πληντήριο ρούχων σε όλες τις πλύσεις προσθέστε 1 κ. του γλυκού σόδα του φαγητού δυαλυμένη σε 1 φλυτζ. του καφέ νερό, για σωστή απολύμανση των ρούχων.
5)Στο μπάνιο χρησιμοποιήστε διαφορετική πετσέτα ο καθένας για το πρόσωπο και τα χέρια και αλλάζετε την καθημερινά.
6) Όταν είστε έξω , μπορείτε να έχετε ένα μικρό μπουκαλάκι με ψεκαστήρα με  καθαρό οινόπνευμα, ψεκάζετε σε ένα χαρτομάντηλο και κάνετε μ' αυτό χερούλια ,καθίσματα, χειρολαβές (σε περίπτωση που δεν έχετε αντισηπτικά μαντηλάκια).
Προστασία και προφύλαξη του οργανισμού:
1)Πριν φύγετε από το σπίτι φάτε 1 κ. του γλυκού μέλι με ρίγανη ,λειτουργεί σαν αντισηπτικό.
2)Πιείτε ζεστό χαμομήλι με λεμονάκι και μέλι αντί για καφέ.
3)Να έχετε μαζί σας ένα κουτάκι καννέλα για να βάζετε σε όλα σας τα ροφήματα ,λειτουργεί σαν αντισηπτικό.
4) Βάλτε σε όλα τα μαγειρεμένα φαγητά ρίγανη από πάνω ,επίσης προστατεύει από μικρόβια και ιούς.
5)Βράστε 1 κ. του γλυκού καννέλα με 1 ποτήρι νερό για 3 λεπτά, προσθέστε 1 λίτρο νερό, 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη και 1/2 κ. γλ. κουρκουμά σκόνη, 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού και 1 κ. σούπας μηλόξιδο και 1 κ.γλ. μέλι. Κουνήστε καλά και πιείτε το στη διάρκεια της μέρας για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας. 
6) Μην κάνετε μπάνιο και βγαίνετε έξω , γιατί είναι ανοιχτοί οι πόροι του δέρματος και είστε πιο επιρεπείς. Φροντίστε να βγείτε μετά από 2 ώρες.  

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας: