ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ (ΘΕΑΤΡΙΚΟ)

2017-02-02 23:31

 

Στη σύνοδο κορυφής έλαβαν μέρος ο πλανήτης Ήλιος, ο οργανωτής της συνόδου, ο πλανήτης Άρης, ο πλανήτης Ερμής, ο πλανήτης Αφροδίτη, ο πλανήτης Γη, ο πλανήτης Δίας, ο πλανήτης Κρόνος, ο πλανήτης Ουρανός, ο πλανήτης Ποσειδώνας και ο πλανήτης Πλούτωνας. Όλοι οι πλανήτες κράτησαν την ανάλογη απόσταση μεταξύ τους στη σύνοδο.

Αρχηγός της συνόδου ήταν ο Ήλιος, ο οποίος μίλησε πρώτος:

-Ήλιος: Καλημέρα σας συνάδελφοι, μπορεί να είμαι σα μια τεράστια μπάλα φωτιάς με 15 εκατομμύρια βαθμούς κελσίου αλλά χωρίς εμένα  δε θα υπήρχε ζωή στη Γη. Αυτά τα μαύρα σημάδια που βλέπετε να κινούνται πάνω μου δεν είναι σπυράκια είναι τα πιο κρύα σημεία πάνω μου και δίνουν λιγότερο φως. (Στολή για τον ήλιο, φτιάχνετε 2 μεγάλους ήλιους από χαρτόνι ένα για μπροστά κι έναν για την πλάτη, μπλούζα- παντελόνι κόκκινο και μάγουλα και χείλη κατακόκκινα).

-Ερμής: Το γνωρίζω εγώ πολύ καλά αυτό Ήλιε, γιατί είμαι γείτονας σας, ο πιο κοντινός, σα μια σιδερένια μπάλα, ολομόναχος ούτε φεγγάρι δεν έχω. (Στολή για τον Ερμή, τυλίγετε το σώμα με αλουμινόχαρτο και φτιάχνετε και καπελάκι από  αλουμινόχαρτο).

-Αφροδίτη: Εγώ είμαι η Αφροδίτη και είμαι τόσο μεγάλη όσο και η Γη, ο πιο ζεστός πλανήτης έως και 500 βαθμούς κελσίου, περιστρέφομαι ανάποδα και αργά, τι να κάνω κι εγώ η καημένη χωρίς καθόλου νερό.( Στολή για την Αφροδίτη, κολάν ή καλσόν και μπλουζάκι ή κορμάκι στο χρώμα του δέρματος και φτιάχνετε από χαρτόνι ένα θερμόμετρο που να δείχνει 500 βαθμούς ).

-Γη: Χαίρετε εγώ είμαι η Γη, ο πλανήτης που ζηλεύετε όλοι σας, με όμορφες στεριές και θάλασσες και πολλούς ανθρώπους και ζώα, είμαι στην πιο καλή απόσταση από τον ήλιο. Όχι να το παινευτώ αλλά είμαι ο πιο ξεχωριστός και όμορφος πλανήτης με ένα υπέροχο φεγγάρι. (Στολή για τη Γη, μπλουζάκι καφέ στο οποίο θα κολλήσετε δέντρα και διάφορα ζώα που θα φτιάξετε από χαρτόνι ή από φωτογραφίες περιοδικών, μπλε φούστα που θα κολλήσετε πάνω της ψαράκια από χαρτόνι και ένα καπέλο από χαρτόνι σκούρο μπλε με ένα φεγγάρι από χαρτόνι κολλημένο μπροστά).

-ΆρηςΕγώ είμαι ο λεγόμενος κόκκινος σκουριασμένος πλανήτης, οι βράχοι μου έχουν πολύ σίδερο και σκουριάζουν, το έδαφος μου είναι σκεπασμένο από κόκκινη σκόνη. Έχω όμως δυο φεγγάρια. (Στολή: κόκκινη μπλούζα και παντελόνι πάνω στα οποία θα ράψετε διάφορα σκουριασμένα καρφιά και καπέλο σκούρο κόκκινο με δυο φεγγάρια πάνω από χαρτόνι).

-Δίας: Ότι και να λέτε εγώ είμαι ο πιο μεγάλος από όλους, ο Δίας, ο γίγαντας αερίων, τα σύννεφα αερίων σχηματίζουν όμορφα σχέδια πάνω μου, με δυνατές θύελλες και με το μεγαλύτερο φεγγάρι. Παρ’ όλα αυτά περιστρέφομαι πιο γρήγορα από όλους και έχω και δακτύλιους. ( Στολή: μουσταρδί μπλούζα και παντελόνι και θα ράψετε πάνω τους λωρίδες από άσπρο ή εκρού τούλι, ένα καπέλο από χαρτόνι σε σχήμα φεγγαριού και ένα χούλα χουπ που θα το βάψετε χρυσό).

- Κρόνος: Κι εγώ γίγαντας αερίων είμαι, ο Κρόνος με δαχτυλίδια φτιαγμένα από πάγο που λαμπυρίζουν, με δορυφόρους, ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι ο Τιτάνας. ( Στολή: μπεζ μπλούζα παντελόνι με λωρίδες από τούλι εκρού ή άσπρο ραμμένες πάνω τους να φαίνονται σα σύννεφα αερίων και ένα χούλα χουπ άσπρο με γκλίτερ).

-Ουρανός: Εγώ είμαι ο Ουρανός ο πιο κρύος παγωμένος αέριος γίγαντας και τα δαχτυλίδια μου σχηματίζονται από σκόνη. Το γαλαζοπράσινο χρώμα μου το έχω από το υπέροχο αέριο μου το μεθάνιο. (Στολή: μπλε παντελόνι και πράσινη μπλούζα και λωρίδες από γαλάζιο και λαχανί τούλι ραμμένες πάνω τους, καπέλο από πράσινο και μπλε χαρτόνι και ένα χούλα χουπ βαμμένο γκρι).

-Ποσειδώνας: Εντάξει κι εγώ είμαι πολύ παγωμένος αέριος γίγαντας, πολύ μακριά από τον ήλιο και με πάρα πολλές καταιγίδες. (Στολή: σκούρο μπλε μπλούζα και θα φτιάξετε και θα κολλήσετε πάνω της αστραπές από χαρτόνι. Γκρι παντελόνι, καπέλο σε σχήμα σύννεφου γκρι από χαρτόνι και ένα χούλα χουπ γκρι).

-Πλούτωνας: Εγώ ο νάνος ο πιο μικρός είμαι ο Πλούτωνας, ο πιο μακρινός από τον ήλιο με  (-240 ) βαθμούς κελσίου. (Στολή: πορτοκαλί  μπλούζα, γκρι παντελόνι, καπέλο γκρι  και ένα θερμόμετρο κολλημένο πάνω του που να δείχνει (-240 βαθμούς) από χαρτόνι).

Το λόγο πήρε πάλι ο Ήλιος: Λοιπόν πλανήτες κάναμε αυτή τη σύνοδο κορυφής για να υπογράψουμε ότι θα τηρούμε πάντα τις σωστές αποστάσεις μεταξύ μας για να μην έχουμε άσχημα επακόλουθα. Όποιος παραβεί αυτή τη συμφωνία θα υποστεί και τις ανάλογες συνέπειες. Θα πρέπει να υπογράψετε όλοι τη σύνοδο κορυφής για να λειτουργεί πάντα το ηλιακό μας σύστημα ρολόι. Συμφωνείτε;

Όλοι μαζί φώναξαν ναι και ο καθένας υπέγραψε με τον τρόπο του.   

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΑΚΙΡΗ